Aviesi plaan enda liinidele asendaja panna ei läinud läbi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi lennuamet otsustas reedel peatada pankrotis kodumaise lennufirma Aviesi tegevusloa vähemalt kuueks kuuks, tuli otsus ettevõtte juhtidele üllatusena ja see plaanitakse vaidlustada. Raskustesse sattunud Avies lendas Eestis pealinna ja suursaarte vahel.
Kuigi lennuamet otsustas reedel peatada pankrotis kodumaise lennufirma Aviesi tegevusloa vähemalt kuueks kuuks, tuli otsus ettevõtte juhtidele üllatusena ja see plaanitakse vaidlustada. Raskustesse sattunud Avies lendas Eestis pealinna ja suursaarte vahel. Foto: Liis Treimann

Tallinna ja saarte vahelisi lennuliine kuni reedeni teenindanud Avies, kelle lennuloa lennuamet reedel peatas, soovis enda asemel panna Kuressaare-Tallinna lennuliini teenindama alates homsest teist firmat, kuid maavalitsuse hinnangul ei ole see võimalik.

«Oleme koostööpartneriga allkirjastamas teenuse osutamise lepingut, mille järgi koostööpartner on valmis lendudega alustama kolmapäevast,» kinnitas AS Avies juht Allan Soll eile lõuna ajal Meie Maale, kuigi hiljem seda infot kinnitavat pressiteadet ettevõte välja ei saatnud, vahendab maakonnaleht.

Tulevane koostööpartner teenindaks Solli teatel lennuliine nii kaua, kuniks Avies suudab kõrvaldada lennuameti poolt leitud puudused ja sertifikaat taastatakse – sellesisulise info saatis Avies pühapäeval ka Saare maavalitsusele, keda reedel suuliselt teavitati.

Samas ütles Saare maavalitsuse arendusnõunik Karl Tiitson, et Avies on vaid väljendanud soovi sel teemal rääkida, kuid konkreetse vedaja osas pole ettepanekut teinud. Küll aga selgitas Tiitson, et Aviesi ja maavalitsuse vahel sõlmitud liinilepingu täitmine ei ole Aviesi koostööpartneriga võimalik, sest Aviesi enda lennuõiguse sertifikaat on peatatud.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles