Tuuleparke võib tulevikus rajada üksnes kaitseministeeriumi eriloal (4)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senised tuulepargid jäävad oma kohale, kuid tulevastele tuuleparkide rajamiseks seab kaitseministeerium senisest suuremad piirangud.
Senised tuulepargid jäävad oma kohale, kuid tulevastele tuuleparkide rajamiseks seab kaitseministeerium senisest suuremad piirangud. Foto: Tairo Lutter

Peaaegu kogu Eesti maismaa muutub riigikaitselise ehitise mõjualaks, kuhu ei tohi rajada näiteks tuuleparke, kui valitsus kiidab järgmisel nädalal heaks kaitseministeeriumis valminud määruse eelnõu.

Tuuleparkide arendajad elasid tänavuse aasta alguses üle šoki, kui kaitseministeerium avaldas neile oma seisukohad, missugused tulevad piirangud, et Venemaa õhusõidukite avastamiseks hangitud õhuseireradarid saaksid häireteta töötada. Riigisaladusega kaetud teemana tuli peale radarite jutuks veel raadioluure idanaabri suhtes, mis ahendab tuuleparkide rajamise võimalusi veelgi.

«Tuulikulabade liikumise kiirus on ligilähedane lennuki kiirusega, mistõttu tekkivad tuulikute taha nn pimedad alad, kus radar ei tuvasta lennukit ja on võimalik varjatult lennata,» ütles õhuseiredivisjoni major Mati Kuppar.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles