Presidendi uue Mercedese kohta turvakaalutlustel infot ei jagata (1)

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TMW. Reede. Von Krahl. Toomas Hendrik Ilves ja Ieva Ilves.
TMW. Reede. Von Krahl. Toomas Hendrik Ilves ja Ieva Ilves. Foto: Eero Vabamägi

President Toomas Hendrik Ilvese eelmise ametiauto Audi A8 nelja-aastane liisinguperiood sai hiljuti läbi ning uueks ametiautoks on alates veebruari lõpust  tippklassi Mercedes, mille varustuse ja hinna kohta turvakaalutlustele viidates infot ei jagata.

Politsei ja piirivalveameti pressiesindaja Seiko Kuiki sõnul kaaluti uue ametiauto hanke puhul mitmeid faktoreid.

«Ametiauto puhul on oluline selle esinduslikkus, mugavus, funktsionaalsus, sõiduomadused, turvalisus ja hind. VIP sõiduk peab olema koht, kus kaitsealune saab nii riiki esindada kui ka tööd teha ning seda kõike turvaliselt. Kaalusime kõiki kriteeriume ja seekordse hanke raames tegi parima pakkumise Mercedes.»

Lepingu hinda ning sõidukile paigaldatud varustust ei soostunud PPA presidendi turvalisusele viidates avalikustama.

Kuigi ajakirjanduses avaldatud fotode põhjal tundub olevat tegu Mercedes S 500 Li või  selle neliveolise 4Matic versiooniga, ei soovinud PPA ka seda täpsustada.

«Kahjuks ei saa PPA anda infot mudeli versiooni kohta,» vastas Kuik päringule.

Mercedese edasimüüja Silberauto kodulehelt selgub, et S 500 L on varustatud V8 silindriasetusega mootoriga, mille võimsuseks on 335 kW, auto hind algab 109 260 eurost.  Mercedese nelikveosüsteemi 4Matic kasutava S 500 L versiooni hind algab 113 100 eurost.

Ilvese eelmiseks ametiautoks  oli Audi A8 L 3.0 TDI Quattro Tiptronic, mille kolmeliitrise mootori võimsuseks oli 184 kW. Audi rendilepingu kogumaksumus nelja aasta peale oli 10 960 eurot, millele lisandus käibemaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles