Panama andmeleke paljastas maailma parima jalgpalluri uue pettuse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: SCANPIX

Panama advokaadibüroost Mossack Fonseca lekkisid salajased dokumendid, mille järgi on järjekordse maksupettusega hakkama saanud eelmisel aastal maailma parimaks jalgpalluriks valitud Lionel Messi. Lisaks on värske paljastuse järgi ebaseaduslikus skeemitamises süüdi ka Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) endine president Michel Platini ning mitu Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) ametnikku.

Argentina päritolu Messi, kes klubijalgpalli mängib Barcelonas, on juba praegu Hispaanias käimas kohtuteed seoses sellega, et teda ja ta isa Jorge Messi süüdistatakse maksudest kõrvalehiilimises. Värskelt lekkinud andmete kohaselt on aga vutiäss vahele jäänud veel uute skeemidega, mis puudutavad talle ja ta isale kuuluvat firmat Mega Star Enterprises, mille tegemisi Hispaania kohtuhagis mainitud pole.

Värskelt lekkinud nii-öelda «Panama dokumentide» järgi on selgunud, et Messi on allkirjastanud vähemalt ühe dokumendi, mille järgi on ta Mega Stari omanik. Samuti selgub, et jalgpalliässa isa võttis mullu detsembris firma ainuisikuliselt enda omandusse ja hetkel on Mega Star Enterprises Panama äriregistri järgi endiselt tegutsev ettevõte. Mossack Fonseca teenuseid kasutasid Argentina jalgpallur ja tema isa erinevate väljaannete väitel selleks, et jätta tasumata maksud selle pealt, kui on teeninud raha Messi reklaamimise eest.

Messi pole aga ainuke jalgpallimaailma tegelane, kes värskelt paljastatud paberite järgi maksupettusteks Mossack Fonseca teenuseid on kasutanud. Veel ühe tuntud nimena tuuakse välja UEFA endine president Platini, kellel on hetkel spordis tegutsemise keeld, ja lisaks on ära mainitud kolm FIFA ametnikku.

Loe pikemalt homsest Postimehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles