Eesti Gaas hakkab jõuliselt laienema (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Kotov.
Raul Kotov. Foto: PP

Hiljuti omanikku vahetanud Eesti Gaas hakkab jõuliselt laienema, selgitas senine juhatuse liige Raul Kotov.

Täna alustas EestI Gaasi juhatuse esimehena tööd seni maaeluministeeriumi kantslerina töötanud Ants Noot. «Ilmselt see, et uuel omanikul on teatud visioon ja Noodil on paremad võimalused selle ellu viimiseks,» põhjendas seni Eesti Gaasi juhtinud Raul Kotov lisanduvat liiget.

Noot sai seni kaheliikmelise juhatuse kolmandaks liikmeks. Kotov ise jätkab samuti juhatuses, tegeledes müügi ja turundusega. Kolmas juhatuse liige on Sergey Zagrebaylov, kes koordineerib infrastruktuuri. 

Kotov selgitas, et Eesti Gaas peab muutunud kütuse- ja energiamaastikul hakkama tegelema uute valdkondadega. Praegu gaasimüüjana tuntud ettevõte võiks müüa veel elektrit, autokütust ning ka soojust ja energiat toota.

Selle elluviimine on ka juhatuse ülesanne, selgitas Kotov. Ning Noot ei jää viimaseks uueks inimeseks. «Valdkondade jaoks lihtsalt uusi inimesi,» selgitas ta värbamisplaane.  

Tallinki omanikfirma Infortar tütarettevõte OÜ Trilini Trilini Energy sõlmis 23. veebruaril Fortum Heat and Gas OYga lepingu ASis Eesti Gaas 51 protsendi suuruse aktsiapaki ostuks. Märtsi keskel andis konkurentsiamet koondumisloa, mis võimaldab ettevõttel jätkata Eesti Gaasi aktsiate soetamist. Trilini Energy on teinud ostupakkumise ka Eesti Gaasi 37 protsenti aktsiatest omavale Gazpromile ja 10-protsendise osalusega Itera Latvijale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles