Nordea: me ei tolereeri maksudest kõrvale hoidmist (2)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea pank.
Nordea pank. Foto: Toomas Huik

Nordea Grupp teatas teatas niinimetatud Panama leket kommenteerides, et pank on järginud kõiki eeskirju ja õigusakte ning ettevõte ei tolereeri seda, kui klient soovib kasutada panka vahendina maksudest kõrvalehoidumiseks.

«Meie poliitika maksunõustamise osas ja meie eetilised standardid on selgesõnalised: me ei julgusta ega hõlbusta klientide poolt selliste skeemide kasutamist, mida käsitletakse maksudest kõrvalehoidumisena. Aitame oma klientidel maksta makse ulatuses, milleks nad kohustatud on,» teatas Nordea oma kodulehele pandud avalduses.

Pank märkis, et 2009. aasta lõpust alates on Nordea Luksemburgis asuva rahvusvahelise privaatpanganduse üksuse ennetavad meetmed selles vallas rangemad kui õigusaktidest tulenevad nõuded ja sektori standard.

«Mitte kõigile klientidele ei ole see meeldinud ja seetõttu on selliste maksustruktuuridega klientide arv alates 2009. aastast järk-järgult vähenenud. Lisaks teavitatakse käesoleva aasta 1. jaanuarist alates seoses finantskontosid käsitleva automaatse teabevahetuse standardi (CRS) kehtestamisega maksuhaldureid klientide varadest ja tuludest,» seisab avalduses,

Nordea märkis, et offshore äriühinguid võib kasutada juriidilistel või halduseesmärkidel mõnede klientide puhul, kelle äri struktuur on väga keerukas ja rahvusvaheline. Sellisel juhul kohaldab Nordea kindlaid protseduurireegleid ja kontrollimeetmeid, et oleks kindel, et klient teavitab oma kontost asjakohast maksuhaldurit.

«Enamikul klientidest soovitame offshore-firmasid mitte kasutada ja ühelgi juhul ei ole me nõus äriühingute registreerimisega, mis ei ole asjakohasele maksuhaldurile läbipaistvad,» teatas Nordea.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles