Tesla sai 36 tunniga veerand miljonit Model 3 tellimust

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3
Tesla Model 3 Foto: Tesla

Tesla Motors sai klientidelt oma kolmandale mudelile Model 3 esimese 36 tunniga üle 253 000 tellimuse, kirjutab Reuters.

Kuigi auto baashinnaks oli 35 000 dollarit, valisid suurem osa kliente lisadega versiooni, mis viis ettevõtte juhi Elon Muski sõnul keskmise tellimuse väärtuse 42 000 dollari peale. See tähendab, et Tesla Model 3 tellimuste koguväärtus ületab juba 10 miljardi dollari piiri.

Tesla Model 3 tootmisega alustatakse järgmise aasta teises pooles, esimeste klientideni jõuab sõiduk ilmselt alles 18 kuu pärast.

Selleks, et ootamatult suure nõudlusega sammu pidada, kavatseb Tesla oma Fremontis asuva autotehase tootmisvõimekust laiendada 2020. aastaks 500 000 sõidukini.

Arvestades seda, et eeltellimusel tuleb ettevõttele tasuda 1000 dollarit, on Tesla saanud klientidelt tootmise suurendamiseks juba üle veerand miljardi dollari lisavahendeid.

Tesla kolmas mudel on esimesest kahest väiksem elektriauto, mis hakkab ilmselt konkureerima BMW kolmanda seeriaga, Audi A4 ja Mercedes-Benzi C-klassiga, elektriautode seas aga Chevrolet Boltiga.

Ühe laadimisega 350km läbiva auto alghinnaks on USAs 35 000 dollarit (30 753 eurot). Nullist sajani kiirendab auto alla kuue sekundi, valikus on nii taga- kui ka nelikvedu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles