Volinik: kahe aasta pärast on kriis põllumajanduses möödas (9)

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinik Phil Hogan leiab, et 2008.–2009. aasta kriis oli praegusest hullem.
Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinik Phil Hogan leiab, et 2008.–2009. aasta kriis oli praegusest hullem. Foto: Sander Ilvest

Reedel Eestit külastanud Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinik Phil Hogan kinnitas, et mõistab Balti riikide eriolukorda praeguses kriisis ning seab nad ka edaspidi toetusprogrammide loomisel eelisseisu. Kuigi praegune madalseis eelkõige piima- ja sealihasektoris on kestnud oodatust kauem, loodab Holgan, et olukord stabiliseerub maksimaalselt kahe aastaga. Lisaks mullu sügisel loodud abiprogrammile esitles ta märtsi keskel juba uusi meetmeid (loe lisalugu – toim), mis võiksid tema hinnangul põllumehed raskest ajast läbi aidata.

-Milline on Euroopa põllumajanduse olukord kahe aasta pärast? Kas kriis on läbi?

Ma arvan, et selleks ajaks on kriis kindlasti juba läbi. Tuleb tõdeda, et praegune kriis piima- ja sealihatööstuses on kestnud palju kauem, kui ootasime. Nii piima ületootmise kui ka Vene embargo tõttu. Ma eeldan, et kahe aasta jooksul on need probleemid lahendatud. Mida varem, seda parem. Selle ajani üritame me pehmendada rahalist mõju eriti sealiha- ja piimatööstus.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles