Lennuamet: Aviesi juhid valetavad

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuamet
Lennuamet Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kuigi Aviesi juhid on kommentaarides meediale väitnud, et neile tuli lennuameti otsus tegevuse peatamise kohta üllatusena, oli lennuameti sõnul neil lennufirmaga veel täna hommikul kohtumine.

«Aviesi esindajad, sealhulgas Allan Soll, käisid täna hommikul kell 10 lennuametis, kus neile tehti teatavaks lennuettevõtja sertifikaadi (AOC) peatamine,» ütles lennuameti kommunikatsioonijuht Marelle Pihlak. Ta lisas, et Aviesi esindajad keeldusid otsust vastu võtmast. «Ettevõtte esindajate lahkudes teavitati meediat,» sõnas Pihlak.

Ta selgitas, et Aviesi tegevuse peatamine tänase kuupäevaga on seotud viimase lennuameti ettekirjutusega, kus oli märgitud ka puuduste kõrvaldamise tähtaeg. «Praktika on, et kui need puudused ei kõrvaldata, siis järgneb sellele sanktsioon ja see peatumine ongi nüüd selleks sanktsiooniks,» lausus Pihlak.

Lennuamet andis täna hommikul teada, et peatab kuueks kuuks juba möödunud aastal pankroti läinud, kuid lendamist jätkanud lennufirma Avies tegevuse. Amet põhjendas otsust sellega, et lennufirma ei ole viinud oma tegevust kooskõlla lennuameti ettekirjutustega.

Aviesi juht Allan Soll ütles täna hommikul Postimehele, et talle tuli uudis üllatusena, kuna lennufirma on lennuameti ettekirjutustes märgitud puudused kõrvaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles