Kreeka keelitab rahvast raha kodumaale tagasi tooma

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20-eurosed Kreeka pangaautomaadis. Kreeka võimude sõnul viidi suur osa kriisi ajal pankadest välja võetud raha välismaale.
20-eurosed Kreeka pangaautomaadis. Kreeka võimude sõnul viidi suur osa kriisi ajal pankadest välja võetud raha välismaale. Foto: CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS

Kreeka valitsus pöördus kodanike poole palvega tuua Šveitsi ja mujale peidetud raha tagasi kodumaale. Pakutakse ka osalist amnestiat.

Üritades tervendada Kreeka põdurat pangandust ning tõsta kasinaid maksulaekumisi koostab valitsus parasjagu seadust, mis innustaks inimesi vabatahtlikult deklareerima välismaal paiknevat finantsvara, kirjutab Bloomberg Business.

Seaduseelnõu kohaselt loobutaks trahvidest ja teatud lisamaksudest. Täisamnestiat ei tuleks, aga kriminaalsüüdistustest ilmselt loobutaks, ütles eile Kreeka aserahandusminister Tryfon Alexiadis.

Eelnõud arutatakse koos kreeditoridega ning peatselt võib see parlamenti jõuda, lisas minister ning selgitas, et «kõike me ei andesta, aga me kutsume inimesi stiimulitega osalema.»

Ministri sõnutsi röövivad maksupettused ja must äri Kreeka riigikassast 15 kuni 20 miljardit eurot aastas.

Kriisi käigus on Kreeka pankadest välja võetud ligi pool hoiuste kogusummast. Suur osa sellest rahast kanti üle välismaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles