LHV nimes ei viita H juba mõnda aega Haavelile (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Haavel (vasakul)
Tõnis Haavel (vasakul) Foto: Tairo Lutter

Kui varem tähistas LHV nimes H-täht firma üht asutajat Tõnis Haavelit, siis juba mõnda aega tähendab see börsile mineva ettevõtte kommunikatsioonijuhi Priit Rumi sõnul midagi muud.

«LHV ei ole muudatuste tõttu omanikeringis pidanud põhjendatuks ettevõtte ajaloolisest kaubamärgist ja nimest loobumist,» selgitas LHV kommunikatsioonijuht Priit Rum Äripäeva küsimusele, miks on börsile mineva ettevõtte nimetähtede seas endiselt veel H-täht, mis varem tähistas Tõnis Haavelit, üht ettevõtte alustajat, kuid praeguseks kohtulikult karistatud ja korduvalt tagaotsitud isikut.

Rum lisas, et LHV loodi kaubamärgina 1999. aastal ning see tähekombinatsioon on ettevõtte identiteedi ja ajaloo oluline osa: «Meie ajaloos on erinevaid seiku, kuid oleks vastutustundetu iga konaruse peale teel nime vahetada – pigem tuleb õppust võtta, edasi liikuda ja teha paremini.»

Ka märkis LHV kommunikatsioonijuht, et Tõnis Haavel ei ole LHVga seotud alates 2006. aastast, kui ettevõte jagunes kaheks investeerimisühinguks. «Ettevõtte nimi Lõhmus, Haavel & Viisemann muutus 2009. aastal LHVks ning me ei ole pärastpoole seda tähekombinatsiooni seostanud konkreetsete nimedega,» tähendas Rum.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles