Koduseinte vahel alguse saanud netipoest kasvas pealinna butiik

Sigrid Koorep
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Butiigipidaja Anita Semjonova tähelepanekut mööda on tallinlaste lemmikud sellised kuldsed kingakesed, millel on palju kive ja sädelust peal. Niisuguseid pidavat ostma just nooremad kliendid.
Butiigipidaja Anita Semjonova tähelepanekut mööda on tallinlaste lemmikud sellised kuldsed kingakesed, millel on palju kive ja sädelust peal. Niisuguseid pidavat ostma just nooremad kliendid. Foto: Marko Saarm

Peaaegu neli aastat tagasi, kui Anita Semjonova oma e-poe asutas, asus rõiva- ja jalatsiladu tema kodus Viiratsis. Kuigi suurem osa pakke läks netipoele kohaselt posti, käisid lähemal elavad kliendid vahetevahel ka sealsamas kaupa proovimas. 

Nüüd on koduladu ammu minevik ning vahepeal Viljandisse Lossi tänavale kolinud Anita butiik sai selle nädala algul samanimelise sõsara Tallinnas Lootsi tänaval. 

Viljandist Tallinna

Tallinna butiigi mõtte pani Anita Semjonovale pähe mehe vennanaine. «Mõtlesin siis, et võiks ju proovida, ja mõte sai teoks,» lausus ta. Lisaks uue butiigi avamisele on plaanis e-poele ka päris oma veebikülg teha. Seni on see tegutsenud pelgalt Facebookis. 

Seda, kas ettevõtmine pealinnas enda ka ära tasub, näitab aeg. «Aga ma riskin. Tallinnast on olnud väga palju tellijaid, kes on küsinud, kas nad enne ostmist kuskil proovida ei saaks,» rääkis Semjonova. Pealinnas avatav butiik pole päris kauplus, vaid koht, kuhu klient, kes on endale internetis kauba välja valinud, saab seda proovima tulla.  

Samal põhimõttel avas Anita Semjonova pisikese butiigi juba kaks aastat tagasi Viljandis Lossi tänava ärihoone teisel korrusel. «See koht on ka ikka neile, kes tahavad proovima tulla. Muidugi mõni juhuslik astub ka sisse, vaatab ja kohe ostab,» tähendas ta. 

Paari kuu eest kolis aga Viljandi butiik Lossi tänaval sellesama ärihoone alumisele korrusele. «Siin oli varem lillepood, aga see pandi kinni. Võtsin siis ruumid endale,» rääkis poodnik. Viljandis on tal plaan teha ka päris pood, mis on avatud esmaspäevast laupäevani kindlatel kellaaegadel. 

Konkurents suureneb

Kõige selle taga, miks Kesk-Euroopast kaubareisidelt toodud rõivaste ja jalatsitega äritsev e-pood sedaviisi laieneb, on osalt suurenev konkurents.

«E-poode tuleb väga palju juurde,» sõnas Anita Semjonova ja rääkis, et oma poega alustas ta 2013. aastal. «Siis sai käidud ladudes, kus olid need asjad müügil, ja tekkis mõte, et võiks proovida.» 

Praegu paisub selline internetiäri suisa iga kuuga: juurde tuleb nii ostjaid kui e-poode. «Eks teised ka vaata, et asi läheb paremaks, ja proovivad,» nentis ta.

Poepidaja lausus, et kui tal Tallinnas ettevõtmine õnnestub, on tore ja kui ei õnnestu, ei ole ka midagi hullu. «Avamispäeval oli igatahes uudistajaid küll. Nende seas oli nii vanu kliente, sõpru kui uusi tulijaid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles