Moskva tehas hakkab Lapin Kulta õlut tootma (1)

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva õlletehase pudeldamisliin.
Moskva õlletehase pudeldamisliin. Foto: mosbrew.ru

Soome tuntud õlle Lapin Kulta tootja Hartwall otsustas, et praeguse rubla kursi juures ei tasu Venemaale õlle sissevedu ära; sestap alustati Vene turu jaoks litsentsi alusel Lapin Kulta tootmist Moskva õlletehases.

Lapin Kulta õlut hakkab Venemaa turu jaoks tootma Moskovskaja Pivovarennaja Kompanija (MPK). Hartwalli ekspordijuht Matti Ristola ütles Soome rahvusringhäälingule YLE, et Hartwall saab MPK-lt litsentsitasu iga valmistatud ja müüdud liitri eest.

«Litsentsileping on pikaaegne, selle eesmärk on mitmekordistada müük Venemaal,» ütles Ristola.

MPK-l on Ristola sõnul tugev müügivõrk, misläbi saab Lapin Kulta müügikohtade arv praegusega võrreldes mitmekordistuma.

MPK valmistab litsentsi alusel teisigi Lääne õllesid, näiteks Carlingit, Faxe't ja Ottingeri.

Ristola sõnul on importõlle müük Venemaal kokku kuivanud. «Venemaa on meile traditsiooniliselt tugev turg, kuid rubla kehv kurss on teinud importtooted nii kalliks, et importõlle turg on viimasel ajal täiesti kokku kukkunud,» rääkis ta.

YLE teatel on Lapin Kulta olnud pikka aega importõllede seas Venemaal turuliider. Ristola märkis, et ka Soomes toodetud Lapin Kulta vedu Venemaale siiski jätkub, sest eriti Peterburis on märkimisväärne grupp tarbijaid, kes eelistavad originaalõlut litsentstootele, kallimast hinnast hoolimata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles