Eesti Panga asepresidendid jätkavad oma ametis

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga asepresident Ülo Kaasik.
Eesti Panga asepresident Ülo Kaasik. Foto: Liis Treimann

Eesti Panga nõukogu kinnitas keskpanga presidendi Ardo Hanssoni ettepanekul järgmiseks viieks aastaks ametisse asepresidendid Ülo Kaasiku ja Madis Mülleri.

Nõukogu langetas otsuse salajasel hääletusel ja otsus oli üksmeelne, teatas panga pressiteenistus.

Eesti Panga nõukogu esimehe Mart Laari sõnul on nõukogu hinnangul asepresidendid oma tööd hästi teinud. «Praegune Eesti Panga juhatus töötab ühtse meeskonnana ning on suutnud muuta panga senisest avatumaks ja tõhusamaks. Eesti Panga sõnal on kaalu nii Eesti majanduspoliitika kui ka Euroopa rahapoliitika aruteludes,» ütles ta pressiteate vahendusel.

Ülo Kaasik vastutab rahapoliitiliste otsuste ettevalmistamise ja majandusuuringute eest. Lisaks vastutab ta Eesti Panga finantsarvestuse ja –aruandluse, infotehnoloogilise töökeskkonna kujundamise ning välismajandusstatistika ja finantssektori statistika kogumise, käitlemise ja avaldamise eest.

Madis Müller juhib Eesti Panga tegevusi finantsstabiilsuse hoidmisel ning vastutab keskpanga arveldussüsteemide töökindla ja kuluefektiivse toimimise eest. Samuti vastutab Müller rahapoliitiliste otsuste täideviimise ja Eesti Panga finantsvarade juhtimise eest, koordineerib sularaharinglust korraldavaid tegevusi ning keskpanga füüsilise töökeskkonna turvalisuse valdkonda.

Nõukogu otsustas seada asepresidentidele tegevuspiirangud peale ametiaja lõppu tulenevalt sellekohastest nõuetest Euroopa Keskpangaga seotud töös. Piirangute kohaselt ei tohi nad huvide konflikti olemasolul aasta jooksul töötada finantssektoris. Asepresidentide hüvitis tegutsemispiirangu kehtimise ajal on 80 protsenti nende ametipalgast.

Ülo Kaasiku järgmine ametiaeg algab 9. juulist ja Madis Mülleri ametiaeg 1. septembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles