Laevafirma tõi endise Meloodia ümberehituseks Tallinna

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bluefort Meloodia nime all ja Tallinki värvides aastal 2006.
Bluefort Meloodia nime all ja Tallinki värvides aastal 2006. Foto: Toomas Huik

Varem Tallinna-Helsingi vahet sõitnud Meloodia, nüüdse nimega Bluefort on taas Tallinnas, kus operaatorfirma Bridgemans teatel ehitatakse laev ümber.

Tallink müüs Meloodia 2007. aastal 200 miljoni krooni eest norralaste kontrollitavale Singapuri ettevõttele Equinox Offshore, kes lasi laeva Singapuris majutuslaevaks ümber ehitada. Seejärel kuulus laev Caymani saartel registreeritud firmale Highclere. Mullu suvel ostis laeva Kanada ettevõte Bridgemans, sama firma, kes kuni aasta alguseni Tallinkilt ka Silja Europat prahtis.

Bridgemansi teatel on Bluefort nüüd plaanis ehitada ümber ühes Eesti dokis, et kohaldada laev Põhja-Atlandil majutuslaevana opereerimiseks. «Bluefort on eriti hästi sobiv tegutsemiseks avamerel nagu näiteks kasvavas taastuvenergia sektoris ja samuti veeldatud gaasi (LNG) rajatiste ehitamisel,» teatas firma.

Bridgemans lootis oma varasema teate kohaselt lõpetada ümberehitustöö juba aasta alguskvartalis. Bluefort saabus aga Tallinna alles üleeile.

«Läbirääkimised alles käivad, lepingut veel ei ole,» ütles Postimehele laevaehitus- ja remondiettevõtte BLRT kommunikatsioonispetsialist Inga Säde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles