Euroopa Liit hakkab Süüria lastele piima jagama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleeile Süüria pealinnas Damaskuses toimunud ja üle poolesaja inimelu nõudnud pommiplahvatustes kannatada saanud süürlased.
Üleeile Süüria pealinnas Damaskuses toimunud ja üle poolesaja inimelu nõudnud pommiplahvatustes kannatada saanud süürlased. Foto: SCANPIX

Täna võttis Euroopa Komisjon vastu 30 miljoni suuruse abiprogrammi, mille tulemusel saab 350 000 Süüria last joogipiima.

Tegu on ühe osaga mullu Komisjoni poolt vastu võetud 500 miljoni euro suurusest abiprogrammist Euroopa talunike toetuseks. Piima jagamine on osa koolitoidu jagamise programmist, mida Euroopa Süürias teeb, teatas Euroopa Komisjon.

«See projekt aitab sadu tuhandeid vaesuses olevaid lapsi,» ütles Euroopa humanitaarabi ja kriisijuhtimise volinik Christos Stylianides. Ta ütles, et abiprogrammist ei lõika kasu vaid talunikud ja lapsed, ent ka humanitaarabi organisatsioonis.

Süüria konflikt on mõjunud põllumajandusele hävitavalt – toidu, eriti piimatoodete toomine on tunduvalt vähenenud. See on vähendanud ka piima tarbimist. Enne kriisi tarbisid Süüria pered piimatooteid igapäevaselt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles