Omniva esmatasandi töötajad saavad juulist palka juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omniva postipunkt.
Omniva postipunkt. Foto: Arvo Meeks

1.juulist tõuseb ligikaudu 950 Omniva esmatasandi töötaja põhipalk keskmiselt 6,1 protsenti. Palgatõusu aluseks on tegevuste efektiivistamine ja ümberkorraldamine pakiäri vajadustest lähtuvalt.

 «Töötajate palgakasv on tööturu situatsiooni ning majanduse üldisi arenguid arvestades Omniva jaoks väga oluline,» ütles Omniva juhatuse esimees Aavo Kärmas pressiteates täna Omniva, Eesti Side- ja Teenindustöötajate Ametiühing (ESTAL) ning Eesti Transporditöötajate Ametiühing (ETTA) vahel sõlmitud kokkuleppe kohta. 

ESTALi esimehe Kadri Kanguri sõnul on palgatõus on toimunud ettevõttes juba alates 2016.aasta jaanuarist ning juulikuus toimub järgmine suurem etapp. «ESTALi palvel toimub töötasu muutmine juba alates juulist ning täiendatud on ka ametikohtade loetelu, kellel töötasu suureneb. Ühtlasi on ametiühingute soov jõuda palgaläbirääkimiste käigus selgete palgaastmeteni, nii et edaspidi ühel astmel palka muutes muutuks palk ka järgmistes astmetes,» ütles Kangur.

Omniva on viimase kolme aastaga tõstnud esmatasandi töötajate palka kokku 28 protsenti. Samas tähendab palgakulude pidev kasv survet põhitegevuse efektiivistamisele, et leida palgatõusudeks vajalikud katteallikad. Lähiaastatel on ettevõtte kõige olulisem fookus jae- ja kandevõrgu tegevuste ümberkorraldamine pakiäri vajadustest lähtuvalt. 

Uued palgaläbirääkimised seisavad ees juba sügisel, mil hakatakse koostama 2017. aasta eelarvet ning analüüsitakse taas võimalusi töötajate palga tõstmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles