LHV aktsionärid võivad saada dividende juba järgmisel aastal

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Panga juhatuse liige Erkki Raasuke.
LHV Panga juhatuse liige Erkki Raasuke. Foto: Liis Treimann

LHV Grupi juhatuse liige Erkki Raasuke ütles, et pank on emissiooni õnnestumises väga kindel ning ta loodab, et aktsionärid saavad järgmisel aastal juba esimesed dividendid.

-Täna (eile – toim) hommikul tuli kohalikule finantskommuunile kauaoodatud uudis, et LHV Grupp korraldab maikuus avaliku aktsiaemissiooni ning läheb börsile. Ühe mu kolleegi esimene küsimus seepeale oli, et mis seal vahet on, kas ettevõte on börsil või mitte.

Ma arvan, et seal on väga palju vahet. Võib-olla esimene suur vahe on see, milline on investorite ring, kas ettevõte kuulub paarile või paljudele väikeinvestoritele. Jaeturule suunatud ettevõtte eesmärk on olla laiapõhjalise omandusega ja kui sul on juba palju investoreid, siis peaksid nad saama hästi informeeritud ja peaks olema võimalus aktsiaid osta-müüa. Selleks on vajalik börsisüsteem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles