Rehe: Taanis toimunud kontrollist mul infot polnud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehe.
Aivar Rehe. Foto: Tairo Lutter

Aastaid Danske Banki Eesti filiaali juhtinud Aivar Rehe sõnas, et ta ei teadnud Taani finantsjärelevalve asutuse kontrollist emapangas ning et sellesse on haaratud ka Eesti filiaalis toimunud rahapesu tõkestamise reeglite rikkumised.

«Taanis toimunud protsessist ma ei teadnud, selle kohta polnud mul informatsiooni Danske juhtkonna poolt,» lausus eelmise aasta augusti lõpuni Danske panga Eesti filiaali juhtinud Aivar Rehe intervjuus Äripäevale. Ta lisas, et erinevalt Eesti finantsinspektsiooni kontrolliga tutvus ta protsessi tulemusega alles siis, kui see avalikuks sai.

Küsimusele, kas Taani finantsinspektsiooni kokkuvõte paneb teda imestama, nentis Rehe, et sellele on väga keeruline on anda hinnangut, kuna Taani on teine riik, teine õigusruum ja mõneti erinev pangandusregulatsioon.

Küll aga kinnitab Danske panga Eesti filiaali endine juht käsi südamel, et ühtegi rahapesujuhtumit Taani finantsinspektsiooni ettekirjutised ei tähenda: «Need sisaldasid vajadust arendada ja täiendada pangasiseseid protseduure.»

Refereeritud intervjuud saab täismahus lugeda Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles