LHV läheb börsile mais

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV suuromanik Rain Lõhmus.
LHV suuromanik Rain Lõhmus. Foto: Eero Vabamaegi/

LHV Grupp teeb aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku aktsiate avalikuks emissiooniks (IPO), mis algab 2. mail ning kestab 16. maini, misjärel noteeritakse grupi aktsiad Tallinna börsil.

LHV Grupp emiteerib kaks miljonit aktsiat hinnaga 6,95 eurot väärtpaber, mis tähendab, et juhul kui emissioon õnnestub, kaasab pank investoritelt 13,9 miljonit eurot.

Pank hindab ettevõtte väärtuseks 176 miljonit eurot.

Viimati noteeriti Tallinna börsil uus ettevõte kuus aastat tagasi, mil börsile läks Premia Foods (praegune PR Foods).

LHV Grupi suurimateks aktsionärideks on Rain Lõhmus, kellele kuulub 27 protsenti LHV aktsiatest, Andres Viisemannile kuulub seitse protsenti ning Skype’i asutajatele kuuluv investeerimisfirmale Ambient Sound Investments kuulub 6,1 protsenti aktsiatest.

Swedbank pole kindel, et investeerib

Swedbanki pensionifondid on sobiva hinnataseme korral valmis investeerima likviidsetesse ja kasumlikesse Baltikumi ettevõtetesse.

«Täna ei ole meil veel piisavalt infot otsustamaks, kas väljapakutud LHV aktsia hind on atraktiivne. LHV ei ole veel meile oma aktsiate noteerimise plaani ja emissiooni tutvustamas käinud ja me ei tea, millised täpselt on juhtkonna tulevikuootused ja milliseks kujuneb dividendipoliitika,» ütles Ene Õunmaa Swedbank Investeerimisfondidest.

Ta tähendas, et kahtlemata on iga lisanduv ettevõte Tallinna börsi jaoks positiivne, mis suurendab ühtlasi ka pensionifondide seni suhteliselt piiratud võimalusi investeerida Eestisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles