Hollywoodi ettevõtted astusid geide õiguste eest välja

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestikirjale kirjutas alla ka näitlejanna Julianne Moore.
Protestikirjale kirjutas alla ka näitlejanna Julianne Moore. Foto: Reuters / Scanpix

Hollywood ähvardab boikoteerida USA Georgia osariiki, kui nende hinnangul geide õigusi rikkuv eelnõu seaduseks saab.

Walt Disney, Times Warner, 21st Century Fox, Sony Pictures, Viacom, AMC, Discovery, Lionsgate, Starz ja The Weinstein Company on kõik teatanud, et kui Georgia osariigi senaator Nathan Deal ei vetosta geide õigusi rikkuvat seaduseelnõud, siis ei tee nad selles osariigis enam äri, kirjutab Financial Times.

Heaks kiidetud seaduseelnõu näeb ette, et usklikud organisatsioonid võivad keelduda teenindamast inimesi, kes rikuvad nende tõekspidamisi ja usklikud ametnikud ei pea sõlmima samasooliste abielusid.

Toetajad ütlevad, et see kaitseb usuvabadust, aga vastased, et tegemist on diskrimineerimisega.

Lisaks eelnimetatud Hollywoodi ettevõtetele ja nende töötajatele on eelnõud kritiseerinud ka Coca-Cola, Delta Air Lines, Google, Apple, Verizon ja teised. NFL on teatanud, et selle seaduse vastuvõtmisel võib Georgia osariigi pealinn jääda ilma võimalusest võõrustada oma uuel staadiumil Super Bowli.

Kuid just meediafirmade boikott tabaks osariiki kõige valusamalt, kuna Georgias toodetakse maksusoodustuste tõttu suur hulk filme ja televisioonisarju. Möödunud fiskaalaasta jooksul kulutati Georgias 248 võtte ajal 1,7 miljardit dollarit, mille majanduslik mõju ulatus hinnanguliselt kuni 6 miljardi dollarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles