Krista Aas: majanduskuriteod on nagu viirus

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkriminaalpolitsei juht Krista Aas.
Keskkriminaalpolitsei juht Krista Aas. Foto: Andres Haabu / Postimees

Tolerants majanduskuritegude ehk mittevägivaldse ja mitte nii üheselt klassikalises mõistes kuritegeliku käitumise suhtes on ühiskonnas suurenenud, leiab keskkriminaalpolitsei direktor Krista Aas.

«Minule meeldib majanduskuritegude puhul tõmmata paralleele. Majanduskuriteod on nagu viirus: sama vana, nagu inimkond, sama kohanemisvõimelised, sama oportunistlikud ehk kõiki võimalusi ja nõrkusi ärakasutavad. Kõik muudatused, mis meil väliskeskkonnas toimuvad, avalduvad ka majanduskuritegudes, mis kohanevad väga kiiresti,» vahendab ERRi uudisteportaal Aasa sõnu intervjuus «Terevisioonile».

«Kui vaatan, millised on reageeringud õiguskaitseorganite tööle, kohtuotsustele, kuidas see kajastub avalikkuses, siis kohati jääb tunne, et prokuratuur või kaitsepolitseiamet on üks paras kuritegelik ühendus, mis Eesti turvalisust tõsiselt kahjustab,» lisas Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles