Eestis toodetud droonid on asunud toetama NATO operatsioone

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Threod Systemsi droon
Threod Systemsi droon Foto: Tootja foto

Eesti droonitootja Threod Systems ning USA valitsusele droonioperatsioonide juhtimise teenust pakkuv operaatorfirma MAG Aerospace sõlmisid koostöölepingu, mille alusel on Eesti droonid juba osalemas NATO operatsioonidel.

Eesti Kaitsetööstuse Liitu kuuluvate ettevõtete USA-ringreisi ajal alla kirjutatud koostöölepingu kohaselt on MAG Aerospace edaspidi ka Threod Systemsi toodete volitatud edasimüüja. Kuna leping viiel kontinendil tegutseva operaatoriga on konfidentsiaalne, siis pole teada, milliseid ülesandeid Eesti droonid täpselt lahendama hakkavad.

Ettevõtete teatel on esimesed droonid juba hangitud ning toetavad NATO operatsioone.

Threod Systemsi juhi Sten Reimanni sõnul peetakse maailma kaheks juhtivaks droonitootjaks USAd ja Iisraeli, kuid üha enam on ka Eesti ennast selles valdkonnas tõsiste tegijana näitamas.

«MAG Aerospace on meie jaoks ideaalne partner, sest nende põhitegevus on mehitamata õhusõidukite (UAV) opereerimine nii sõjalistes operatsioonides kui kommertstellimuste täitmiseks, samas kui Threodi põhitegevus on mehitamata lennusüsteemide arendamine ja tootmine,» rääkis Threod Systemsi juht Sten Reimann.

Sel nädalal toimub Eesti kaitsetööstuse ettevõtete ringreis Ameerika Ühendriikides, mille eesmärgiks on tihendada koostööd sealse kaitsetööstusega. Ringreisil on näiteks mehitamata roomiksõidukite arendaja Milrem, droonide arendaja Threod Systems, superkondensaatoreid tootev Skeleton Technologies ja traadita piirijälgimise süsteemide tootja Defendec.

Eesti kaitsetööstuse delegatsiooni programm kattus osaliselt USAs töövisiidil viibiva peaminister Taavi Rõivase omaga.

Threod Systems on kõrgtehnoloogiline Eesti ettevõte,  mis arendab ja toodab mehitamata lennusüsteeme. Ettevõtte tootearendus sai alguse mehitamata lennukitest ning tänaseks on jõutud lisaks lennuvahendite tootmisele ka alarmsüsteemide ja mehitamata lennuvahendite simulatsiooni- ning testimiskeskkondadeni.

Lisaks kuuluvad Threod Systemsi toodete hulka erinevad juhtimiskeskuse lahendused koos tarkvaraga, mis võimaldab juhtida mehitamata õhuvahendite operatsioone nii liikumiselt kui statsionaarsetest juhtimispunktidest.

MAG Aerospace on ülemaailmne mehitamata õhusõidukite (UAV)  operaatorfirma. Ettevõtte põhitegevus on mehitamata õhusõidukite (UAV) opereerimine nii sõjalistes operatsioonides kui ka kommertstellimuste täitmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles