Seesam kindlustusele esitati pühade ajal 160 kahjunõuet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus
Lumekoristus Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Nii liiklusõnnetused kui kinnisvarale tekitatud kahju olid kindlustuse vanemkahjukäsitleja Merle Lindre sõnul ennekõike seotud raskete ilmastikuoludega.

«Kahjude suurenemises ei saa süüdistada pühasid, pigem erakordseid ilmastikuolusid. Tsüklon nimega Scarlet tõi Eestimaale taaskord palju lund ning teeolud muutusid väga raskeks. Suure lumekoguse tõttu muutusid paljud tänavad kohati väga kitsaks ja seetõttu toimus mitmeid plekimõlkimisi põhjusel, et sõidukid ei mahtunud lihtsalt teineteisest mööda,» sõnas  Lindre.

Lumesadu ja halb nähtavus hajutas ka autojuhtide tähelepanu. Paljude kahjujuhtumite selgituseks on Lindre sõnul kirjutatud: ei andnud teed peateel liikunud sõidukitele.

«Oleme registreerinud ka mitmeid lume raskuse tõttu sisse vajunud katuse kahjusid. Siinkohal tahakski kõikidele majaomanikele meelde tuletada, et katusele kogunev lumi tuleb esimesel võimalusel ära koristada, et vältida katuste sissekukkumist,»

Samuti tasuks Lindre hinnangul inimestel üle vaadata oma maja pööningud, sest tuisuga võib olla lumi ka sinna pääsenud. Katuse alla kogunenud lume sulamine võib põhjustada ulatuslikke veekahjusid kogu majale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles