Veondusettevõtted vedasid mullu vähem kaupa kaugemale

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoauto maanteel.
Veoauto maanteel. Foto: Margus Ansu

Eesti veondusettevõtete veosekäive kasvas mullu aastaga seitse protsenti, aga kaubavedu vähenes 13 protsenti, teatas statistikaamet.

Tonnkilomeetrites mõõdetav veosekäive (ühe tonni kauba vedu ühe kilomeetri kaugusele) kasvas mullu 11,4 miljardi tonnkilomeetrini. Peaasjalikult tuli kasv maanteetranspordist, mille osakaal kaubaveos on ligi kaks kolmandikku.

Maanteetranspordi veosekäive kasvas aastaga 15 protsenti 7,9 miljardi tonnkilomeetrini, samal ajal kui raudteetranspordi veosekäive kahanes neli protsenti 3,1 miljardi tonnkilomeetrini ja meretranspordi veosekäive viiendiku võrra 331 miljoni tonnkilomeetrini. Õhutranspordiettevõtete veosekäive kasvas 27 protsenti 2,2 miljoni tonnkilomeetrini.

Kokku vedasid Eesti veondusettevõtted vedasid mullu maanteel, raudteel, merel ja õhus 65,7 miljonit tonni kaupa, sellest veeti ligi 55 protsenti maanteel, 43 protsenti raudteel ja kaks protsenti merel.

Maanteetranspordis kahanes kaubavedu aastaga kolm protsenti 36,3 miljoni tonnini, raudteel 23 protsenti 28 miljoni tonnini ning meretranspordis 11 protsenti 1,4 miljoni tonnini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles