Poliitikud: maksureformist pole pääsu (20)

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuigi mitmed poliitikud ja ettevõtlusliitude esindajad kinnitavad kui ühest suust, et võrreldes Euroopa Liidu riikidega ei ole Eesti maksusüsteem tähelepanuväärselt halvas seisus, siis, nagu küsis ettevõtja Jaan Pillesaar tabavalt, kellele lähevad korda keskmikud?

Enam ei väitnud ühegi erakonna esindaja Postimehele teemat kommenteerides, et reformi ei ole vaja. Kuid muudatuste ulatuse ja nende võimalikkuse suhtes ollakse endiselt kardinaalselt erinevatel seisukohtadel.

Reformierakonna auesimees Siim Kallas rõhutas reedesel Vabaerakonna ja maksumaksjate liidu maksukonverentsil, et kui makse muuta, siis tuleks seda teha suurelt – näiteks kui sotsiaalmaksu langetada, siis korraga poole võrra. Tema ettepaneku kohaselt võiks seda katta muuhulgas suuremate varamaksude (nt autole, kinnisvarale, maale) kehtestamisega.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles