Bigbanki omanikud võtavad dividendidena 1,3 miljonit

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bigbank.
Bigbank. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Bigbanki juhatus teeb aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku maksta välja sel aastal dividendidena 1,3 miljonit eurot, selgub ettevõtte 2015. aasta majandusaruandest. Eelmisel aastal maksis ettevõte omanikutulu 1,5 miljonit eurot.

Bigbanki omanikud on Parvel Pruunsild ja Vahur Voll, kellele kuulub võrdselt 50 protsenti panga aktsiatest.

Bigbanki intressitulud kasvasid eelmisel aastal 20 protsenti 71,9 miljoni euroni, kasum kahanes neli protsenti 11,2 miljoni euroni võrrelduna 12,67 miljoni euro suuruse kasumiga 2014. aastal.

«Parimad ärilised tulemused saavutasime Leedus ja Soomes, kus laenuportfelli kasv oli kõige suurem – Leedus kasvas see 43,7 protsenti, moodustades 62 miljonit eurot. Nüüdsest on Leedu turg Bigbanki tegevusriikide hulgas Läti järel tähtsuselt teisel kohal,» kommenteeris Bigbanki eelmise aasta majandustulemusi juhatuse esimees Kaido Saar pressiteate vahendusel. «Sarnaselt 2014. aastaga suurenesid ka eelmisel aastal märgatavalt intressitulud ning vähenesid intressikulud – vastavalt +20,6 protsenti ja -12,3 protsenti,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles