Tegevjuhi vallandanud Swedbank jäi ilma ka finantsjuhist

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki lahkunud juhid Michael Wolf (vasakul) ja Göran Bronner.
Swedbanki lahkunud juhid Michael Wolf (vasakul) ja Göran Bronner. Foto: Leif R Jansson / Scanpix Sweden

Swedbank teatas täna finantsjuhi Göran Bronneri lahkumisest ja praeguse riskijuhi Anders Karlssoni asumisest tema kohale. Rootsi meediale selgitas Bronner enda lahkumist panga tegevjuhi Michael Wolfi vallandamisega veebruaris.

«Ma olen mõelnud teha midagi muud juba mõnda aega ja nüüd olen otsustanud pangast lahkuda,» ütles Bronner uudisteagentuurile Direkt.

Sügisel kirjutas Rootsi ärileht Dagens Industri, et Bronner ja teine panga juhatuse liige Magnus Gagner-Geeber ehitasid panga juhtimise kõrval üles kinnisvarafirma. Alguses kaitses Wolf neid, hiljem aga taganes ja ütles, et reegleid on vaja karmistada. Bronner ja Gagner-Geeber teatasid seepeale osa kinnisvara müümisest.

Detsembris lõpetas Swedbank Gagner-Geeberi lepingu, veebruaris Wolfi oma. Bronneri sõnul mõjutasid need sündmused tema otsust. «Kaudselt mõjutasid need mind, sest need mõjutasid Michael Wolfi lahkumisotsust. Aga meediakajastused ei sundinud mind lahkuma, sest tunnen, et olen jälginud panga sisekorra reegleid,» rääkis Bronner.

Bronner lahkub juulis pärast Swedbanki teise kvartali aruande avaldamist. Alates töölepingu lõppemist 19. juulil saab ta lepingu kohaselt veel kuus kuud pangalt palka.

Bronneri asendajaks nimetas pank praeguse riskijuhi Anders Karlssoni, teatas pressiteate vahendusel tegevjuhi kohusetäitja Birgitte Bonnesen. Ühtlasi teatas pank otsingu alustamisest uue riskijuhi leidmiseks.

Bronner tuli panga finantsjuhi ametisse samuti riskijuhi kohalt pärast Erki Raasukese lahkumist finantsjuhi ametist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles