Tööstustoodang jätkas veebruaris odavnemist

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti elektrijaam
Eesti elektrijaam Foto: Eesti Energia

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks alanes veebruaris võrreldes jaanuariga 2,3 ja võrreldes mulluse veebruariga 2,2 protsenti, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeks langes jaanuariga võrreldes elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, kütteõlide tootmises, puidutöötlemises ja puittoodete ning toiduainete tootmises. Energeetikasektoris kukkusid hinnad kuu võrdluses koguni 19,7 protsenti.

Joogitootmises hinnad eelmise kuuga võrreldes tõusid.

Mullusega võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, kütteõlide ja toiduainete tootmises ning puidutöötlemises ja puittoodete tootmises, samuti hinnatõus elektroonikaseadmete tootmises.

Energeetikas kukkus tootjahinnaindeks mullusega võrreldes 14,4 ja töötlevas tööstuses 1,4 protsenti.

Ekspordihinnaindeks langes veebruaris kuuga 1,6 ja aastaga 3,8 protsenti. Impordihinnaindeks alanes kuuga 1,2 ja aastaga 4,2 protsenti. Mõlemat hinnaindeksit mõjutas samuti märkimisväärselt hinnalangus energeetikasektoris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles