Sloveenia müüs Adria enamusosaluse 4K Investile (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica partner Adria
Nordica partner Adria Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Sloveenia viis lõpuni finantsraskustes lennufirma Adria Airwaysi 96 protsendi aktsiate müümise Saksa investeerimisfondile 4K, mis on spetsialiseerunud restruktureerimistele.

4K Invest plaanib ka omandade ülejäänud 4 protsenti aktsiatest, et saada ettevõtte ainuomanikuks, teatas Adria. Lähipäevadel tehakse Adria väikeaktsionäridele ülevõtupakkumine, vahendab BNS.

Müügitehing näeb ette, et Sloveenia valitsus ja 4K investeerivad esmalt lennufirmasse 4,1 miljonit eurot, on osa erastamis- ja reformiprogrammist, mille Sloveenia käivitas 2013. aastal vältimaks abipaketi taotlemist rahvusvahelistelt kreeditoridelt.

Adria nõukoguga liitub 4K Investi esindajana Arno Schuster. Adia Airways jätkab Sloveenia, Albaania, Kosovo ja Makedoonia turgude teenindamist. Samuti ootab ettevõte kasvu Eestis, mis turule sisenes Adria möödunud aasta novembris.

Adria kava kohaselt on ettevõte käesoleval aastal kasumlik ja kavatseb lisada liinidele mitmeid Bombardieri lennukeid, peamiselt Eestiga seonduvate liinide teenindamiseks.

2011. aastal investeeris Sloveenia valitsus Adria Airwaysi 50 miljonit eurot. Kompaniil on praegu 11 lennukit, mis lendavad 17 sihtkohta, peamiselt Lääne-Balkanil ja Põhja-Euroopas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles