Rosneft müüb osalused tütarfirmades Indiasse

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indian Oil Corporationi ja Rosnefti juhid Ashok Balasubramanian (vasakul) ja Igor Setšin mullu detsembris Moskvas allakirjutatud eellepingu dokumente vahetamas. Taamal jälgivad ärimehi India peaminister Narendra Modi ja Venemaa president Vladimir Putin.
Indian Oil Corporationi ja Rosnefti juhid Ashok Balasubramanian (vasakul) ja Igor Setšin mullu detsembris Moskvas allakirjutatud eellepingu dokumente vahetamas. Taamal jälgivad ärimehi India peaminister Narendra Modi ja Venemaa president Vladimir Putin. Foto: ARTYOM KOROTAYEV / TASS

Rosneft müüb India firmadele osalused kahes suures tütarettevõttes ning võib teenida tehinguga lausa neli miljardit dollarit.

Tehingud kuulutati välja eile pärast Vene riigifirma tegevjuhi Igor Setšini visiiti New Delhisse, kirjutab Financial Times.

Rosnefti teatel on sõlmitud siduv leping müüa 29,9 protsenti tütarfirmast Taas-Jurjahh India konsortsiumile, mis koosneb kolmest firmast: Oil India, Indian Oil ja Bharat Petroresources.

Lisaks kirjutas Rosneft alla lepetele, millega nähakse ette 23,9-protsendilise osaluse müük ühes Venemaa suurimas naftamaardlas Vankoris samale konsortsiumile.

Ühtlasi võidakse kasvatada India Oil and Natural Gas Corporationi osalust Vankoris 15 protsendilt 26 protsendi peale.

Setšini sõnutsi tähistab Vankori diil «uue lehekülje keeramist Venemaa ja India vahelises energiakoostöös.»

India nafta- ja gaasiminister Dharmendra Praghan kirjeldas eilseid leppeid kui «märkimisväärset saavutust», mis kõneleb kahe riigi vahel arenevast partnerlusest.

Vankor on üks juveelidest Rosnefti kroonis – tootmismahult grupi kolmas tütarfirma ning ettevõtte viimase 25 aasta suurim väljaarendatud nafta- ja gaasimaardla.

Mõlema tütarfirma osaluste müügiks kirjutas Rosneft mullu septembris esialgsed kokkulepped alla ka hiinlastega, kuid lepinguteni pole veel jõutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles