Postimees teeb otseülekande riigikogu komisjonide e-residentsuse ühisistungilt (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-residendi kaart.
E-residendi kaart. Foto: kaader Reporter.ee videost

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon, majanduskomisjon, rahanduskomisjon ja riigieelarve kontrolli erikomisjon peavad kolmapäeval ühisistungi e-residentsuse teemal, Postimees teeb istungist otseülekande.

e-residentsus pakub välisriigi kodanikele turvalist ligipääsu Eesti riigi e-teenustele. Kui enam kui aasta eest sai The Economisti toimetaja ja estofiil Edward Lucas esimeseks e-residendiks, siis täna on meil juba ligi 9000 e-residenti. Kokku on esitatud ligi 10 000 e-residendi taotlust  128 riigist, viiendik neist Soomest.

Kolmapäeval kell 9 algavale komisjonide istungile on kutsutud justiitsminister Urmas Reinsalu, e-residentsuse arendusmeeskonna juht Eesti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsler Taavi Kotka ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse e-residentsuse projekti juht Kaspar Korjus.

Istungil osalevad rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsler Dmitri Jegorov, finantspoliitika ja välissuhete asekantsler Märten Ross, siseministeeriumi kodakondsus- ja rändepoliitika osakonna nõunik Siiri Leskov. Kutsustud on ka Robert Kitt Eesti Pangaliidust ja Imbi Jürgen Eesti Advokatuurist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles