Korb: Arengufondi sulgemine on õnnetus (2)

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korb korrigeeris täna oma eilset sõnavõttu.
Korb korrigeeris täna oma eilset sõnavõttu. Foto: Laura Oks / Õhtuleht

Keskerakondlasest majanduskomisjoni aseesimees Mihhail Korb ütles, et Arengufondi sulgemine on õnnetus ja selle vastu oli selgelt kogu erakonna fraktsioon.

«Meie leiame, et tegeletakse Arengufondi vormiga, aga tuleks tegeleda sisuga. Riigikogu pidi esimesena peeglisse vaatama ja andma selgemad ülesanded, mida Arengufondi käest oodatakse. Kõigepealt oleks pidanud ära hindama tegevuse tulemused ja kui need ei oleks olnud rahuldavad, alles siis oleks saanud teha sellise karmi otsuse, nagu täna tehti,» arvas Korb.

Korb ei eita, et keskerakondlaste toetuse taga on ka osaliselt see, et Arengufond loodi Edgar Savisaare allkirjaga. «Meie pidasime kunagi Arengufondi riigile vajalikuks. Eeskujuks võeti sellised edukad riigid nagu Singapur, Jaapan ja Soome. Me arvame jätkuvalt, et sellist organisatsiooni on Eestile vaja,» ütles Korb.

Seiretegevuse ületoomine riigikogu alla võtab Korbi sõnul mitmeid kuid aega, vahele tuleb suvi ja heal juhul on uue seiremeeskonna esimesi tulemusi näha selle Riigikogu ametiaja lõpuks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles