Koidula piirijaama hange toob kaasa suure kahjunõude

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula piirijaama ehitus.
Koidula piirijaama ehitus. Foto: Mihkel Maripuu

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kavatseb Koidula piirijaama hoonete ehituse jätkamise hanke võitnud YIT Ehitus ASile esitada mitme miljoni kroonise kahjunõude.


Koidula piirijaama ehitust jätkab enda teatel AS Nordecon Ehitus/Nordecon International AS, mis tegi odavuselt teise pakkumise YIT Ehituse järel.

1. oktoobril väljakuulutatud Koidula piirijaama hoonete ehituse jätkamise riigihanke võitis YIT Ehitus pakkumusega mahus 69 590 012 krooni ilma käibemaksuta. YIT Ehitus aga loobus hankelepingu sõlmimisest ning esitas rahandusministeeriumi juures asuvale vaidlustuskomisjonile vaidlustuse enda pakkumise edukaks tunnistamise kohta, kuna ei olnud arvestanud pakkumuse koostamisel osade hankedokumentides sisalduvate töödega. Samuti ilmnes hiljem, et pakkuja on esitanud hankemenetluses valeandmeid.

Vaidlustuskomisjon jättis oma 8. detsembri otsusega YIT Ehituse vaidlustuse rahuldamata. RKASil oli vastavalt riigihangete seaduses sätestatule kohustus kõrvaldada YIT Ehitus valeandmete esitamise eest hankemenetlusest ning sõlmida hankeleping hinna poolest järgmise pakkujaga.

Sellest tulenevalt sõlmis RKAS täna lepingu Koidula piirijaama hoonete ehituse jätkamiseks Nordeconiga. Lepingu maht on 73 090 886 krooni ilma käibemaksuta.

RKAS kavatseb Nordeconi teatel ASilt YIT Ehitus kahjuna välja nõuda esimese ja teise pakkumise hinnavahe. Käibemaksu arvestamata on see ligi 3,5 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles