Saksa lennujaamad: me ei mõista Kallase süüdistusi

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frankfurti lennujaam.
Frankfurti lennujaam. Foto: SCANPIX

Saksamaa peamised lennujaamad ei nõustu Euroopa Liidu transpordivoliniku Siim Kallase kriitikaga, et nende valmidus lumega toime tulla on puudulik.


Kallas nimetas harjumatult suure lumesaju tõttu tekkinud reisikaost Lääne-Euroopas teisipäeval vastuvõetamatuks ning nõudis lennujaamade esindajatelt selgitusi. «Äkilised süüdistused Brüsselist on meile mõistetamatud,» ütles Hamburgi lennujaama pressiesindaja Stefanie Harder. «Me tahaksime kutsuda ELi voliniku töökohakoolitusele lennujaama,» lisas ta EUobserveri teatel.

Saksamaa suurima, Frankfurti lennujaama pressiesindaja Jurgen Harrer ütles, et lennujaam on teadlik meedia kriitilisest toonist, kuid «me ei tunne muret». Tema väitel oli lennujaam lumeks valmistunud parimal võimalikul viisil.

Müncheni lennujaama ametnikud juhtisid tähelepanu sellele, et juhtimisplaanid on koostatud normaalsete ilmastikuolude jaoks ning «kes iganes arvab, et maailmas on ükski lennujaam, mis suudab neist plaanidest kinni pidada, kui lumesadu on tihe, see eksib.»

Berliini lennujaam, mis oli üks neist, kes sai kriitika osaliseks jääeemaldusvedeliku nappuse tõttu, süüdistas probleemides varustajaid, öeldes et kriitika peaks minema nende sunnas.

Briti lennujaamad olid Kallase kriitika suhtes leebemad. Londoni Heathrow lennujaama juht Colin Matthews loobus teisipäeval pärast lennujaamas valitseva kaose tõttu reisijate ja meedia pahameele alla sattumist oma iga-aastasest preemiast ning ütles, et keskendub nüüd Heathrow vastu usalduse taastamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles