Bostoni lastehaiglas käis virtuaaljõuluvana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol kuueaastane Anna Stark (kinginimekirjaga) ja seitsmeaastane Kaylee Sullivan
Fotol kuueaastane Anna Stark (kinginimekirjaga) ja seitsmeaastane Kaylee Sullivan Foto: SCANPIX

Videovestlusest jõuluvanaga on saanud iga-aastane traditsioon, mis mõjub väiksetele patsientidele kui sõõm värsket õhku põhjanabalt.

«Lapsed, te olete olnud juba kaua aega minu «heade» nimekirjas,» ütles jõuluvana eile seitsmeaastasele Kaylee Sullivanile üle videosilla, kirjutab Reuters. Kokku rääkis Jõuluvana 75 haiglas viibiva lapsega.

Lapsed ütlesid jõuluvanale, et nad pole kohanud haiglas kuigi head korstent, mille kaudu saaks jõuluvana lastele kingid kohale toimetada.

Haigla töötaja Kirsten Getchelli sõnul on väikestele patsientide ja nende peredele meeleolukate seikade loomine vägagi oluline, mis aitab kaasa paranemisele füüsiliselt ja emotsionaalselt. «Selline kohtumine Jõuluvanaga tähendab lastele tervet maailma,» sõnas Getshell.

Kaylee Sullivani isa Mark ütles videovestluse kohta innukalt, et lastele meeldis see väga. Marki tütar ootab haiglas luu-üdi siirdamist, kuna põeb leukeemiat.

Jõuluvanaga vestles ka kaheksa-aastane Lily Diangelis, kes ootab haiglas südamesiirdamist. Lily ema Vicki peab videovestlust imeilusaks, lisades, et see annab ka vanematele tunde,et nad saavad teha oma laste jaoks, kes peavad niigi kaua haiglas viibima, midagi lõbusat.

IT-firma Cisco esindaja Patrick Regan leiab, et lühike vestlus Jõuluvanaga mõjub lastele maagiliselt. See arvutifirma hoolitses haiglas vajaliku kõrge resolutsiooniga videoühenduse eest, mis lasi lastel jõuluvanaga, kes, tõsi küll, viibis San Joses, reaalajas vestelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles