Vaata, mis olid mullu kümme suurimat pankrotti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Toomas Huik

Eelmisel aastal läks pankrotti 376 ettevõtet, mis on 12 protsenti vähem, kui aasta varem. Pankrottide statistika on väga selgelt Estonian Airi nägu, selgus Krediidiinfo Eesti pankrottide paneeluuringust.

Kümnest suurimast möödunud aastal pankrotistunud ettevõttest kuus tegutses hulgikaubanduses:

Euroimport AS

Koiv-Impex OÜ

B.W.T King AS

JGC Forest OÜ

Metexcom OÜ

Nation Capital Finance OÜ

Neli tegutsesid veonduses

Estonian Air AS

Baltcom OÜ

Avies AS

Brokmak OÜ.

Tugeva jälje statistikale jättis Estonian Airi pankrot. Lennufirma kahjum moodustaski pankrotistunud ettevõtete kogukahjumist koguni kolmveerandi.

Pankrottide arv väheneb stabiilselt juba viiendat aastat järjest ja on jõudnud madalale kriisieelsele tasemele, teatas Krediidiinfo. Keskmiselt pankrotistus mullu 1,9 ettevõtet tuhande ettevõtte kohta ehk iga 536. ettevõte.

Suurim pankrotistumise tase oli traditsiooniliselt majutuse ja toitlustuse alal, ehituses ja töötlevas tööstuses, kus pankrotistus tuhande ettevõtte kohta vastavalt 5,2; 3,9 ja 3,3 ettevõtet.

Maksejõuetutest äriühingutest 229-l juhul pankrotti välja ei kuulutatud ja ettevõte läks likvideerimisele. Seega oli mullu 61 protsenti pankrotistunud ettevõtteist täiesti varatud, ent see näitaja on aasta varasemaga võrreldes 3,5 protsenti väiksem.

Ka 2016. aasta esimese kahe kuu andmed näitavad kahanemistrendi jätkumist - pankrottide arv on selle aasta esimese kahe kuu jooksul võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kahanenud rohkem kui 15 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles