Kreeka parlament kiitis heaks kokkuhoiukava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad Kreekas
Protestijad Kreekas Foto: SCANPIX

Kreeka parlament võttis eile vastu järgmise aasta eelarve, mis sunnib võlgades vaevlevat riiki kokkuhoiule, vahendab cnbc.com.

Eelarve viib puudujäägi 7,4 protsendini sisemajanduse kogutoodangust selle aasta 9,7 protsendi asemel. Kokkuhoiupoliitika eesmärk on viia Kreeka rahandus vastavusse abipaketi nõuetega, mis päästsid riigi pankrotist. «Me teeme kõik mis vaja, et olukorrast edukalt välja tulla,» sõnas peaminister George Papandreou enne eelarvehääletust.

Protestiks kogunes parlamendihoone ette aga 3000 inimest, kes näitasid oma vastumeelsust avaliku sektori palgakärbetele ja teistele sammudele, mis on mõeldud puudujäägi ohjamiseks.

«Meil ei ole lootust, me lihtsalt upume,» sõnas riikliku elektrifirma tehnik Apostolos Kostopoulos, kelle palka langetati. «Parlament võtab täna vastu eelarve, mis viib inimesed sügavamale vaesusesse,» arvas Kostopoulos.

Protestijate arv on riigis aga jäänud väiksemaks, kuna inimesed ei usu enam, et valitsus kokkuhoiupoliitikast loobuks. Sellel aastal on Kreekas kärbitud avaliku sektori palku 15 protsenti, tõstetud pensioniiga ja jäetud ära pensionitõus. Tõstetud on ka käibemaksu, kuid vaatamata sellele ei ole maksutulu oluliselt suurenenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles