Maanteeamet sai riigikohtus sugeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Eraettevõtja ristiretk riigiasutuste vastu päädis riigikohtu lahendiga, mis selgitas, et riigiasutused ei tohi oma otsuste ja toimingutega viivitada.

30. detsembril 2013 registreeris maanteeamet Mercedes-Benz G350 Bluetec maasturi, mille oli Saksamaalt soetanud Enn Nirgile kuuluv veoteenuste pakkuja AS Applaford ES, ja väljastas sõidukile registreerimisnumbri, vahendab Äripäev.

Samal päeval saatis maksuameti revident maanteeametile e-kirja, milles palus maasturilt maha võtta registreerimistoimingute tegemiseks seatud piirang ning teha sõiduki kohta infosüsteemi märge: «Kui tullakse registris omanikuvahetust vormistama, siis taotlus vastu võtta, teatada, et menetlemine võib aega võtta kuni 30 päeva ning teavitada MTA revident Anne Eesalu.»

Sel hetkel ei osanud keegi aimata, et menetlus venib 51 päeva pikkuseks. 

Sisuliselt viivitas maanteeamet maasturi ümber registreerimisega seetõttu, et tuli vastu maksuametile. Riigikohus otsustas, et nii ei tohi - üks amet ei või teise ameti menetluse tõttu toimingutega viivitada. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles