Soome suusakeskused ootavad jõuludeks rahvamasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto tehtud Val Thorensi suusakeskuses Prantsusmaal hooaja avamisel 20. novembril
Foto tehtud Val Thorensi suusakeskuses Prantsusmaal hooaja avamisel 20. novembril Foto: SCANPIX

Tänu paksule lumevaibale ja parajatele külmakraadidele on suusakeskused saanud tänavu avada hooaja varakult. Jõulude paiku on suusasõpru ootamas palju ettevalmistatud nõlvu, mille vahel valida.

Headel aastatel teevad suusakseskused viiendiku käibest esimese kuu jooksul, kirjutab taloussanomat.fi.

«Tänavu on olnud harukordselt hea talve algus Lõuna-Soomes, nii et eriti suurte linnade lähistel asuvates suusakeskustes on oodata õnnestunud hooaega,» märkis suusakeskuste kõneisik.

Yle teatel on mõnedes keskustes jõulupuhkuste ajaks tehtud broneeringuid kuni 20 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil.

Põhja-Soome suusakeskused ootavad jõulupuhkuste ajal tänavu käive kasvu 5-10% võrreldes keskmiste aastatega. Välismaalt saabuvate suusaturistide hulgas annavad tänavu eeldatavalt eriti tooni venelased.

Soomet hindavad suusaturistid on ka britid, jaapanlased, sakslased, hispaanlased ja prantslased.

Praegu leidub veel üksikuid vabu majakesi, mida saab leida veebiküljel ski.fi.

Eestis on üks suuremaid suusapuhkuste müüjaid reisifirma Mainor Meelis, mille reisinõustaja Vilietas Nurme hinnagul moodustavad Soome tehtavad suusareisid poole kõikidest eestlaste välisriikidesse tehtavatest suusareisidest.

Eesti suusasõprade lemmikuks Soomes nimetab Nurm Himose suusakeskust Jyväskylä lähistel, mis oma läheduse tõttu (240 kilomeetrit Helsingist) sobib suurepäraselt nädalalõpureisideks.

Kuigi ilus talveilm on suusatamisele kõva boonus, ei saa ilma ja suusakeskuste täitumise vahel tõmmata otsest võrdusmärki, kuna puhkuseid broneeritakse siiski nädalaid ja kuid varem.

«Praeguse ilmaga pole klientidel siiski vaja karta vihmast detsembrit, nagu on juhtunud mõnel varasemal aastal,» ütles Nurm, et ka siinsete turistide seas on aastalõpp üks hinnatuim aeg suusapuhkuseks.

Selle aasta numbri sees on Eesti klientidele saadaval vaid üksikud suusa-majakesed Soome suusakeskustes.

Eestlaste jaoks on üks hinnatumaid nädalalõppe suusapuhkusele minekuks Vabariigi Aastapäevale (24. veebruaril) lähedane nädalalõpp.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles