Aafrika uusrikaste väike välimääraja

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria noored ja jõukad Lagoses avatud Porsche esindussalongis autosid uurimas.
Nigeeria noored ja jõukad Lagoses avatud Porsche esindussalongis autosid uurimas. Foto: STRINGER / REUTERS

Rikka aafriklase profiil on nihkumas hallipäise valge vanahärra juurest noorema ja moekama kontingendi suunas, kes muutuvas maailmas raha teha ja hoida oskab.

Aastaks 2015 on Aafrikas 3933 ultrarikast (mullu 2650), nähtub raportist  Knight Frank Wealth Report 2016. Mõnedel neist on eluaastaid 20 kuni 30.

«Tärkavatel turgudel on ultrarikkad nooremad, kui arenenud turgudel,» vahendab raporti autorit Andrew Shirleyd Bloomberg Business.

Noorte ja haritute tulek Aafrika esirikkurite ridadesse on toonud ühtlasi kaasa uusi vara kasvatamise ja raha kulutamise viise. Üha rohkem on ultrarikkaid aafriklasi, kes endale lennukeid ostavad. Niiviisi väldivad nad vastikut ajaraiskamist Aafrika lennujaamades, selgitas Shirley.

«Lagos-Londoni liin on eralennukite kasvult maailmas kaheksandal kohal,» jätkas Shirley. «Minge vaadake Wilsoni lennuvälja Nairobis. See on eralennukitest tulvil.»

Üheks noorte ultrarikaste aafriklaste tekkimise põhjuseks on uuringu järgi nende lülitamine perefirmade juhatusse ning pärandused. Mõned rikkad vanemad muretsevad, et lapsed võivad vara laiaks lüüa ning kaasavad noid seetõttu varakult firmade juhtimisse, et külvata noortesse elulisi juhtimisoskusi ja tarkust finantsvallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles