Orkla toob mahlatootmise Lätist Eestisse ja viib osa tootmist Eestist Lätti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gutta mahlad
Gutta mahlad Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Norra kontsern Orkla on otsustanud tuua Gutta mahlade tootmise Lätist Eestisse ning viia majoneesi ja salatikastmete tootmise Lätti.

«Tagamaks ettevõtte areng ja tänapäevaste tehnoloogiate kasutuselevõtt, keskendub ettevõte spetsialiseerumisele ja investeerib teatud toiduainegruppide tootmisesse,» ütles Orkla Foods Latvija juht Lolita Bemhena pressiteate vahendusel.

Gutta mahlu, nektareid ja jooke toodab Orkla kuni järgmise aasta alguseni Läti Valdlauči tehases. Seejärel viiakse tootmine osaliselt koos tehase sisustusega üle Põltsamaa Felixi tehasesse Eestis. Orkla Foods Latvija meeskond jätkab Gutta toodete arendamist ja nende müüki Lätis ning eksportturgudel. Tehas Lätis on pärast tootmise lõpetamist kavas müüa.

Orkla viib Eesti ja Soome turgudele mõeldud majoneesi ja salatikastmete tootmise Eestist Lätti ja Leedu turgudele mõeldud sinepi, majoneesi ja tomatikastmete tootmise Lätist Leetu.

Orkla on toiduainete ja esmatarbekaupade kontsern, mis tegutseb Põhjamaades ja Balti riikides, valitud turgudel Kesk-Euroopas, Venemaal ja Indias. Orkla aktsiad on noteeritud Oslo börsil Norras. 2013. aastal ulatus Orkla käive 33 miljardi Norra kroonini ja grupis töötas kokku umbes 17 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles