OÜna tegutsemine FIEndusest kasulikum

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ranno Tingas
Ranno Tingas Foto: EY

Maksuekspert Ranno Tingase hinnangul on FIEndus hääbumas ja selles vormis tasuks tegutseda ainult väikses mahus äri ajades.

Viimase kolme aasta jooksul on maksu- ja tolliameti andmetel kustutatud 8617 füüsilisest isikust ettevõtjat, uusi on aga registreeritud 7504, vahendab Äripäev

Maksumäärade mõttes ei ole ettevõtlusvormidel vahet, kuid vahe tekib maksu- ja tolliameti avalike suhete juhi Rainer Lauritsa sõnul ettevõtlusest teenitud kasumilt maksude deklareerimise ja maksmise ajast. Kasumilt, mida võrdsustatakse sisuliselt FIE töötasuga, makstakse maksud kord aastas füüsilise isiku tuludeklaratsiooniga, kuid aasta kestel tuleb maksta sotsiaalmaksu avansilisi makseid.

Tingas näeb maksustamise teemal äriühingul kindlat eelist, sest siis saab ise otsustada kasumi väljavõtmise ja sellelt ka tulumaksu maksmise ning kasumilt ei maksta sotsiaalmaksu. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles