Turistide arv kasvas aasta alguses

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistid Tallinna vanalinnas
Vene turistid Tallinna vanalinnas Foto: Mihkel Maripuu

Eesti majutusettevõtetes peatus jaanuaris 178 000 sise- ja välisturisti, kuus protsenti enam kui aastat varem, teatas statistikaamet.

Välisturistide arv kasvas aastaga kuus ja siseturistide arv seitse protsenti.

Majutusettevõtetes peatus jaanuaris 98 000 välisturisti. Samas on statistikaameti teatel välisturistide viibimise keskmine kestus majutusasutuses lühem kui mullu, sest ööbimiste arv kasvas vaid kaks protsenti.

Soome turiste peatus majutusettevõtetes kahe protsendi jagu enam kui eelmises jaanuaris. Venemaalt saabunud turistide arv jäi mullusele tasemele, seega peatus üle pooleteise aasta kestnud Vene turistide arvu langus. Kolmanda peamise turismipartnerriigi Läti turiste peatus majutusettevõtetes viiendiku võrra enam.

Rohkem turiste saabus mitmetest Euroopa riikidest, samuti Ameerika Ühendriikidest. Jätkuvalt suureneb Aasia riikidest saabunud turistide arv.

76 protsenti välisturistidest eelistas jääda ööbima Tallinna. Pärnu ja Tartu linna majutusettevõtetes peatus vastavalt neli ja kuus protsenti välisturistidest.

Siseturiste peatus majutusettevõtetes 80 000, seitse protsenti rohkem kui aasta varem.

62 protsenti siseturistidest olid puhkuse- ja 23 protsenti tööreisil.

Harju maakonnas peatus 28, Pärnu maakonnas 15 ja Tartu maakonnas kümme protsenti majutusteenuseid kasutanud siseturistidest. Kõigis kolmes maakonnas siseturistide arv kasvas mullusega võrreldes.

Jaanuaris pakkus külastajatele teenust 877 majutusettevõtet 18 000 toa ja 41 000 voodikohaga. Täidetud oli kolmandik tubadest ja 26 protsenti voodikohtadest.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 35 eurot, kasvades aastaga ühe euro võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles