Volkswagenit avalikult kritiseerinud USA üksuse juht lahkub ettevõttest

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Horn
Michael Horn Foto: SCANPIX

Volkswageni USA üksus teatas, et senine tegevjuht Michael Horn lahkub päevapealt ettevõttest, kirjutab Autocar.

2014. aastal USA üksuse juhiks saanud Horn sai meedias kuulsaks mullu paar päeva peale Volkswageni emissiooniskandaali avalikuks tulekut, mil ta tunnistas ajakirjanikele avalikul esinemisel, et «me keerasime kõik tuksi» (i.k we totally screwed up).

Volkswagen teatas, et Horn lahkub ettevõttest päevapealt, et otsida uusi väljakutseid, jättes täpsustamata, kas tegu on konkreetse uue töökohaga, kuhu 14 aastat Volkswagenis veetnud tippjuht suundub.

Volkswageni USA üksuse juhtimise võtab ajutiselt üle nõukogu esimees Hinrich Woebcken.

Volkswageni emissiooniskandaali avalikuks tulekust on tänaseks möödunud kuus kuud. Ettevõte on tunnistanud, et võltsis aastaid vastava tarkvara abil miljonite diiselmootoriga autode heitgaasinäitajaid, et viia need erinevate regioonide piirnormidega vastavusse. USAs ei ole ettevõte veel võimudega kokkuleppele jõudnud, kuidas parandada 580 000 auto emissiooninäitajaid. Mitmete allikate teatel muutub üha suuremaks oht, et Volkswagenit sunnitakse suur osa autosid omanikelt tagasi ostma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles