Väiksemad ärikuriteod jäävad ripakile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkriminaalpolitsei juht Krista Aas.
Keskkriminaalpolitsei juht Krista Aas. Foto: Andres Haabu / Postimees

Paar aastat tagasi asutatud keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo alustas üle 40 000 eurose kahjuga kuritegude menetlemist, ent aasta eest tõstis politsei- ja piirivalveamet selle piirmäära vaikselt kahekordseks – 80 000 eurole.

Keskkriminaalpolitsei juht Krista Aas räägib, et menetluspädevuse summalise piirmäära kahekordistamine oli kehtestamise hetkel ettevaatav ja muudatuse tõttu päevapealt ripakile jäänud asju peaaegu polnudki. Samas nendib ta, et objektiivne tegelikkus on, et büroo poleks lihtsalt jõudnud tegeleda nende 40 000euroste asjadega, isegi kui nad määruse järgi jäänuks büroo vastutusalasse, vahendab Äripäev

Peale summalise piirmäära on keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo menetluspädevus piiratud selliselt, et büroo 45-liikmeline tiim tegeleb süsteemselt ja grupiviisiliselt toimepandud majanduskuritegudega, mitte nii-öelda ühe mehe kuritegudega. 

Nii-öelda väiksemaid majanduskuritegusid uuritakse prefektuurides. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles