Sester kinnitab: tahame sõidupäevikud ära kaotada (3)

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Sven Sester.
Rahandusminister Sven Sester. Foto: Viktor Burkivski

Rahandusminister Sven Sester kinnitas täna KPMG maksukonverentsil esinedes, et firmadele kehtestatud autode sõidupäeviku täitmise kohustus on plaanis ära kaotada.

Sester nentis, et firmaautode maksustamises tehtud muudatused ei olnud seadusloomena head ning lähikuudel on oodata konkreetseid ettepanekuid selle muutmiseks. «Mõte on selles, et sõidupäevikud ära kaotada. Nii et kui auto on segakasutuses, siis peaks muutuma see lihtsamaks, kui tahetakse saada maksusoodustust ehk kasutatakse 100 protsenti firmaautona, siis tuleb tõendamiskohustust juurde ja asi läheb karmimaks,» kirjeldas Sester.

Tema sõnul käivad praegu tihedad läbirääkimised ettevõtlusorganisatsioonidega ja kokkuleppele ollakse lähedal. Siiski tahaks ta sellest konkreetselt rääkida siis, kui kindel kontseptsioon on sõnastatud, kuna teema on tundlik. «Sõiduauto on Eestis nagu rahvusloom - see teema tõstab inimesi üles ja langetab põrgu,» sõnas Sester.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles