Riisalul on veel üks firma raskustes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: ERR

Ettevõtja Aivar Riisalule kuuluv metallkonstruktsioonide tootmis- ja paigaldusfirma Temeko Metall OÜ esitas Harju maakohtule saneerimisavalduse, kuna ettevõtte kaotas oma suurima eksportturu Soome.

«Saneerimisavalduse taga on see, et Soome turg kukkus meie jaoks kokku. Me teeme unikaalseid metallitooteid ja eriehituselemente ning meie partnerid on Soome suurimad ehituskontsernid nagu SRV ja YIT. Täna on aga Soome ehitusturg  kokku tõmbunud,» ütles Riisalu BNSile.

«Sisuliselt sellel hetkel kui asjad hakkavad alla käima, hakkavad meie partnerid ka keskmiselt rohkem sigatsema,» rääkis Riisalu, lisades, et ta ei soovi seda teemat täpsemalt kommenteerida.

Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ütles BNS-ile, et teisipäeval toimunud esimesel istungil toimus vaid täiendavate dokumentide esitamine ja poolt ärakuulamine. Kas ja kuna võiks kohus saneerimise algatada, Ots praegu öelda ei osanud.

Jaanuaris oli arutusel Riisalu puidufirma Opeks A.R pankrotiasi. Toda põhjendas Riisalu sellega, et hiinlased jätsid raha maksmata. 

Temeko Metall kuulub OÜle Viis Invest, mis on Aivar Riisalu ettevõte. Temeko Metall tegeleb metallkonstruktsioonide projekteerimis-, tootmis- ja paigaldusteenuste pakkumisega ja kaks kolmandikku nende müügitulust tuli 2014. aastal Soomest.

Ettevõte 2014. aasta käive oli 2,2 miljonit eurot. Seevastu langes firma kasum üle kümne korra 8 038 eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles