HTC võib saada ainsaks Nexuse seadmete tootjaks

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LG toodetud Nexus 5X
LG toodetud Nexus 5X Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Taiwani tehnoloogiaettevõte HTC sõlmis kinnitamata andmetel lepingu Google’i emafirma Alphabetiga, mis annab talle kolmeaastase eksklusiivse õiguse toota seadmeid Nexuse kaubamärgi all.

Uudise allikaks oleva Hiina väljaande andmeil puudutab leping esialgu vaid mobiile, kuid see võib lähiajal laieneda ka tahvelarvutitele. HTC on ettevõte, mis tootis aastal 2010 esimese Nexuse mobiiltelefoni nimega Nexus One. Lisaks lõi ta kaasa Nexus 9 tahvli loomisel.

Kui arvestada, et LG on juba teatanud plaanist sel aastal Nexuse seadust mitte turule tuua, siis võibki tõeks osutuda, et HTC saab Lõuna-Korea ettevõtte kohatäitjaks. LG andis möödunud aastal välja mobiili Nexus 5X ning Hiina tootja Huawei mudeli Nexus 6P.

Seni lekkinud andmete kohaselt lisab HTC sel aastal turule jõudvale kahele Nexuse mudelile 3D-survetundlikkuse funktsiooni, kuid see on esialgu ka kõik.

Google peaks 18.-20.mail Mountain View’s toimuval I/O konverentsil välja tulema uue operatsioonisüsteemiga Android N ning aasta teisel poolel ka uue Nexuse raudvaraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles