Raamatupidaja praak tõi firmale kustutamise hoiatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

2014. aasta sügisel sai mööblifirma Fellner Eesti maksuametilt vihje, et talle raamatupidamise teenust pakkunud Altilen OÜ omanik Tiina Müür tegi käibemaksutagastustega kahtlasi tehinguid. 

Mööblifirma juhtkond polnud osanud isegi kahtlustada, et raamatupidaja võib firma varadega alatult ümber käia. Selle tõestamiseks saatis maksuamet firmale Exceli tabeli, millest nähtus, et raamatupidaja oli lasknud käibemaksutagastuse summad osaliselt kanda endaga seotud juriidiliste isikute arvele, vahendab Äripäev.  

Sama raamatupidajaga on seotud teine ja värskem juhtum, mis on viinud ettevõtte kustutamishoiatuseni - nimelt kahtlustas Lewis OÜ omanik Torgny Darvelid ühel hetkel, et firma sisuline raamatupidamine on ligadi-logadi ja tegemata. Tiina Müür aga keeldus dokumentide esitamisest ja märkis, et Darvelid on talle raamatupidamise teenuse eest hoopis võlgu ning enne võla tasumist tema dokumente üle ei anna.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles